Welcome. login
rss rss rss

Ajax legt wereldkampioen vast

Het Amsterdamse publiek heeft de clubleiding van Ajax meerdere malen bekritiseerd wat betreft het transferbeleid. De club zou niet doortastend genoeg zijn in het aantrekken van spelers met voldoende kwaliteiten. Daar valt wat voor te zeggen natuurlijk. In Amsterdam is inmiddels al een karrenvracht aan spelers afgeleverd die achteraf tekort kwamen. Toch presenteerde Ajax in september een absolute wereldtopper. Sterker nog, de beste van de wereld.

Koen Weijland, een grote onbekende

Toen Ajax onlangs Koen Weijland presenteerde als nieuwste aanwinst zullen veel mensen met gefronste wenkbrauwen het nieuws hebben gevolgd. Wie is Weijland en waarom komt hij naar Ajax? Het is niet omdat hij een geweldige buitenspeler of een fantastische doelman is, nee Koen blinkt uit in iets heel anders: het spel FIFA. Sterker nog, Koen is meervoudig wereldkampioen FIFA. Zeker de wat oudere generaties zullen de nodige bedenkingen bij het contracteren van een gamer hebben gehad. Toch zit hier een uitgekiend plan achter.

eSports upcoming!

Online gamen wordt met de dag populairder én commerciëler. In een hoop landen worden er al spellen als Counter Strike en Starcraft voor duizenden mensen publiek gespeeld, soms zelfs in uitverkochte stadions. En voor de liefhebbers thuis bieden online bookmakers vaak gratis livestreams aan én natuurlijk eSports weddenschappen. Gezien de populariteit van FIFA lijkt het niet de vraag óf FIFA de volgende in dit rijtje wordt, maar wanneer.

Op naar wereldwijde bekendheid

Nog voordat het zover is, heeft Ajax al een wereldtopper in huis. Weijland is namelijk niet alleen een zeer goede gamer, maar ook nog eens een prettige verschijning voor de camera. Met zijn YouTube-kanaal heeft hij al 16.000 volgers aan zich gebonden. Na het tekenen van het contract bij Ajax zal de club zeer gemakkelijk een grote groep jongeren bereiken.

Ajax zal de talentvolle gamer maar wat graag naar voren schuiven tijdens internationale FIFA toernooien. In een tricot van de Amsterdamse club neemt hij plaats achter de console om zo voor het grote publiek ten strijde te trekken. Dit levert Ajax extra wereldwijde publiciteit op. Het is waarschijnlijk het begin van een nieuw tijdperk.

Transfer nu al een succesverhaal

Mochten deze toernooien massaal bekeken en bezocht worden, is het voor Ajax natuurlijk zeer lucratief. Het bereik zal op dat moment alleen maar toenemen en dus lijkt de transfer bij voorbaat al een groot succes. Ajax is overigens niet de eerste club die een gamer aan zich heeft verbonden. Topclubs als Manchester City en Borussia Dortmund strikten al een gamer en ook PSV is druk bezig met de online game-wereld.

 

Wellicht dat deze Ajacied de club weer van grote Europese successen kan voorzien. Op het groene gras lijkt dat middels het grote geld onmogelijk geworden, dus waarom dan niet via de online wereld? Hulde aan het Amsterdamse transferbeleid!

Het item wordt geladen...

 

 

Het item wordt geladen...
Het item wordt geladen...

Ajax TV - 18 januari 2017

Today at 22:16 by Foxsports.nl

Ajax TV van 18 januari 2017.

SPECIAL: 'Succesvol' Ajax heeft een imitator in België

Today at 22:16 by Soccernews.nl

Ajax Amsterdam is wereldwijd bekend omwille van zijn uitstekende jeugd. De Nederlandse topclub heeft ook een patent op het halen van jonge talenten uit het buitenland. In België leunt KRC Genk het dichtst aan bij die visie. Genk koos ervoor om Siebe Schrijvers terug te halen. Het wilde niet nog een extra buitenlandse spits halen. Dat is een keuze die de visie van de club perfect samenvat. De Limburgers hebben een pak spelers uit de eigen jeugdopleiding in de A-kern. Met Gaëten Coucke, Nordin Jackers, Timothy Castagne, Rubin Seigers, Sandy Walsh, Dries Wouters, Brian Heynen, Paolo ...

Ajax met Younes tegen FC Utrecht

Today at 19:57 by ELFVoetbal

Peter Bosz kan aanstaande zondag gewoon beschikken over Amin Younes. De buitenspeler viel afgelopen zondag geblesseerd uit in de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3 winst), maar is weer fit voor de competitiewedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht. Dit schrijft de Telegraaf.De inzetbaarheid van de Duitser is een geruststelling voor Ajax-trainer Bosz. De Amsterdamse club mist zijn vaste buitenspeler Bertrand Traoré omdat hij actief is op de Afrika Cup. Daarnaast zijn talenten Pelle Clement en Vaclav Cerny geblesseerd. Naast Younes kan Bosz onder andere kiezen voor Anwar El Ghazi en Justin Kluive...

VIDEO: Heiko Westermann op dreef tijdens Ajax-training

Today at 19:57 by ELFVoetbal

Op trainingscomplex De Toekomst werkte de selectie van Ajax toe naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van aanstaande zondag. De winterse omstandigheden weerhielden de spelers van de Amsterdamse club er niet van om een fanatiek partijspel te spelen.

Update: AS Monaco presenteert bij Ajax weggekaapt pareltje

Today at 19:56 by Soccernews.nl

RSC Anderlecht zag in 2015 één van zijn grootste talenten de club verlaten. Ajax haalde de jonge Franco Antonucci weg. Paars-Wit ontving toen nog 500.000 euro voor het talent. De speler verlaat Ajax alweer. Het Laatste Nieuws meldt dat AS Monaco de speler heeft aangetrokken. De Franse club betaalt tussen de 2,5 en drie miljoen euro voor de speler. Anderlecht krijgt daardoor ook nog wat geld omwille van een opleidingsvergoeding. Het bovenstaande medium schrijft: "Het vertrek van Antonucci is een verrassing. Het Nederlandse voetbal was hem op het tengere lijf geschreven: ...